20-talet är trendigt igen

Olika trender kommer och går, och det är vanligt att gamla trender väcks till liv och kommer igen. Många gånger tack vare Hollywood och populära filmer som tar upp specifika teman eller tidsepoker. Ett tydligt exempel på det är att 20-talet nu kommer igen och växer i popularitet, kanske bland annat tack vare den kritikerrosade filmen The Great Gatsby.

Så fixar du stilen

Elle rapporterar om den växande trenden a la livligt 20-tal och tar upp stilens viktigaste detaljer med bildrapporter direkt från catwalken. Art deco-detaljer samsas med breda bälten, plisserade kjolar och klänningar.

Till det trendiga 20-talsmodet kan man anamma vackra skira tyger, snirkliga utsmyckningar och oväntade detaljer enligt Lyx.se. Det är vanligt med spets, fjädrar, pärlor, paljetter och siden – och juveler! Det ska vara flådigt och det ska se lyxigt ut. Den här typen av accessoarer och kläder hittar man inte överallt men de är ganska lätt att hitta online.

Det glada 20-talet

1920-talet var en tid då man återhämtade sig efter första världskriget. Konjunkturen svängde uppåt och man pratar ofta om ”det glada 20-talet”. Fest och lyx stod på tapeten och kvinnorna glittrade ikapp på jazzbarerna. Det 20-tal som nu är på väg tillbaka på modesidan speglar den lätthet och glädje som präglade det framväxande industrisamhället. Nu när trenden hittat tillbaka till 20-talet så kan vi återigen klä oss i vackra, glittriga detaljer och ge oss hän åt vippiga klänningar, glitter och pärlor. En tidsresa i nuet där vi kan känna historians vingslag trots att vi är mitt i det moderna 2000-talet.