Bekväm men proper på jobbet

Det låter som drömmen: att få känna sig bekväm i sina kläder trots klädkod eller uniform. På jobbet vill du inte kämpa mot dina egna kläder eller längta efter kvällen då du äntligen kan byta om. Med enkla knep kan du få en bekvämare arbetsdag!

BH utan bygel

Testa att köpa en BH utan bygel, den extra mjukheten kan göra det lättare att röra sig och du slipper känna något som trycker mot bröstkorgen. En bygellös BH kan ha bredare band för att lyfta en större byst eller vara i spetsmodell om du hellre vill satsa på att känna dig fin under din uniform.

Stödstrumpor

Trötta och svullna ben är en effekt av att sitta vid skrivbordet eller arbeta i en lagerlokal där du går omkring hela dagarna. Med stödstrumpor får du kompression runt vaderna som ökar blodcirkulationen. Benen känns piggare, du orkar mer och har inte samma behov av att ligga i soffan efter jobbet. Dagens stödstrumpor finns i olika mönster och färger, det går inte att se skillnad på dem och ett par vanliga strumpor.

En storlek större

Testa om du faktiskt behöver en storlek större på byxor eller tröja. Om byxorna klämmer åt runt midjan eller känns tajt runt låren får du kämpa mot tyget vid varje steg. Alternativt kanske en större storlek gör det lättare att ta på en extra tröja under vintern och fläktar lite mer på sommaren.

Stretch

Du kan hitta snygga kostymer med lite stretch i, byxor med en förlåtande midja och blusar som tillåter lite mer armrörelser. Titta på tvättlappen i plagget för att se hur mycket stretch det finns i det. För att behålla stretchen ska du undvika sköljmedel när du tvättar kläderna.