Mode för barn

Mode och trender är något som ständigt är i förändring. Vad som var modernt i höstas kan i vår vara helt fel. Vill man hänga med i modet och ha koll vad som gäller är de större modevisningarna så som Stockholm Fashion Week, modebloggar och media säkra kort för att hålla sig uppdaterad. Men mode för vuxna, män och kvinnor är lättare att snappa upp. Vad som gäller för våra barn däremot är betydligt svårare.

Lekande barn

Trots att vi brinner för mode och trender är det andra aspekter vi sätter i fokus när vi handlar barnkläder. Barnkläder ska ha många funktioner, de ska vara praktiska, tåla lek och smuts och framförallt, vara sköna för barnet att ha på sig. Kollar man hos de större klädkedjorna idag går modet på barnkläder i stort sätt i samma riktning som för vuxna. Du kan enkelt hitta en snygg oversize jeansskjorta till dig själv och köpa en liknande till ditt barn. Barnkläder idag har blivit mer och mer färgat av det vuxna modet, till både gott och ont.

barn

Något vi brukar ge som tips för shopping av barnkläder är att vara extra kräsna. Välj gärna ekologiska barnkläder till ditt barn som du vet inte innehåller spår av farliga kemikalier. Välj kläder med bra passform och gärna barnkläder som ser ut som just barnkläder och inte ett vuxenplagg i miniatyr. Barn är barn och ska så förbli och det för inget gott med sig att försöka klä upp dem till små modedockor. En trend på barnkläder som syns idag är mer färgsprakande plagg i olika mönster och färger. Satsa på en tröja i något coolt mönster och matcha med ett par färgstarka byxor. Genom att välja mönster på tröjan håller den sig längre och en liten fläck från dagens måltid blir knappt synbar.