Nu är det modernt med korsetter igen

Länge har korsetter knappt varit nämnda i media. Men nu är de populära igen. Många vet säkert hur smala de blir och hur fina kurvor de får när de har på sig en. Idag finns det alla möjliga varianter att välja bland. Några som har specialiserat sig på denna vara är Majsans, kolla in deras sajt.

Även män bär korsett

Trots att det oftast är kvinnor som förknippas med att bära detta plagg har män länge använt korsetter. Bland annat bar män i militären ibland en för att stärka ryggen. Dessutom finns det exempel hos moderiktiga män på 1800-talet som burit korsett. Redan på 1500-talet tillverkade de detta plagg i trä, järn och läder.

Medicinska fördelar med rätt liv

Då och då ser vi hur kvinnor svimmar när de får sina snörliv spända. I till exempel Pirates of the Caribbean måste Elizabeth Swan blir räddad från att drunkna eftersom hon har svimmat och ramlat i havet. Men faktum är att det finns vissa medicinska fördelar att ha på sig en korsett. Redan på 1900-talet började människan använda en hälsokorsett vars syfte var att ge stöd åt ryggen. Dessutom kunde organen hålla sig uppe eftersom denna typ av liv inte tryckte dem neråt som tidigare modell gjort.