Shoppa till de små

Vem gillar inte att få presenter? När man liten är det alltid mer uppskattat än när man blir äldre. Som vuxen kan det lustigt nog vara svårt att välja en present till sitt barn.

Man väljer  ibland på det mest omedvetna sättet en present utifrån vad man själv anser är passande och inte utifrån barnets behov. Här följer några tips på presenter till barn i olika åldrar.

Barnshopping

Kreativa prylar

Plastklossar i lego är den perfekta barnleksaken. Byggklossarna kommer i olika boxar med byggsatser. Leksakens rekommenderade ålder är angiven på kartongen. Lego påstås vara riktigt bra för barnets utveckling och kreativitet. Det går att välja en box för varje ålder. Dessutom finns det boxar för tjejer och killar. Är du rädd att barnen snabbt blir trötta på legoboxen, kan du idag även teckna en prenumeration på lego i present. Den innebär att det levereras en ny uppsättning lego till barnet varje månad för att ett gammalt lego skall avhämtas.

Nytta och nöje

Vem vill du göra glad med din present – barnet eller barnets föräldrar? Chansen är stor att du både vill göra barn och föräldrar förtjusta. Då kan du till exempel välja något nyttigt och praktiskt. Det som kan vara aktuellt är exempelvis böcker, barnkläder och skor. Se till att välja rätt storlek när det gäller klädes- och fotplagg. Barnen växer fort. Välj barnkläder i ett par storlekar större om du är osäker.

Hobbyshopping

Har du en hobby eller något som du verkligen älskar och som gör dig glad är valet av  present till barnet lätt. Älskar du tennis kan du köpa ett tennisrack i present. Om du är en fiskare köper du rimligen ett kast- eller metspö. Kombinera din present med löftet att lägga din tid på att inspirera barnet att bli bättre på det du själv brinner för.