Smycken och piercings

En outfit är inte komplett utan accessoarer. Det är dessa som tar din utstyrsel till en ny nivå. Alla kan bära samma svarta klänning eller kostym men hur den uppfattas beror helt på vad du använder till kläderna. Internet är som tur är många ställen där du kan fylla upp dina accessoardepåer. 

Smycken

Vill man ha enkla, färgglada smycken i plast och läder kan man gå till vilken klädbutik som helst. De flesta har sina egna accessoarer som man kan köpa och i många fall kommer du att hitta något som passar dig. Det är ett billigt sätt att köpa upp ett grundlager av accessoarer så det inte spelar någon roll vilken färg du har på tröjan eller vilket tyg det är på byxorna: du har ett armband eller halsband som matchar. Söker man lite exklusivare och mer hållbara accessoarer är det bättre att köpa från butiker som är inriktade på nästan bara smycken. Mila Silver har ett brett och vackert utbud som gör det enkelt att handla smycken på nätet. Hos dem hittar du stor variation med en slags enkelhet som passar en mer uppklädd och stilren outfit. Du kommer också få lite mer av en one-of-a-kind-känsla eftersom sådana här butiker brukar ha en hel del smycken som de själva gjort.

Piercingar

Antingen funderar du på att skaffa eller så har du redan några. En piercing i örat är idealt för att visa upp några snygga accessoarer. Nu under sommaren kan du även köpa till ett snyggt, hängande smycken för att visa upp navelpiercingen på stranden. Är du i funderarstadiet kan det vara bra att veta att du inte ska pierca dig om du planerar att sola och bada inom de närmsta två-fyra veckorna. Men man behöver inte bara ta hål i öronen eller näsan. Man kan också smycka sig nästan vart som helt på kroppen med hjälp av dermal anchors: ett piercingsätt då man endast har ett hål istället för det vanliga två. Plattan som håller smycket på plats sitter under huden. Detta är dock inget impulsbeslut. Bestämmer man sig senare att man inte vill ha smycket så måste man skära bort det så tänk efter noga när du väljer placering.

Väljer man en plats som är mycket i rörelse under en dag eller kommer i kontakt med kläder är det viktigt att noga följer eftervårdsrutiner för att huden ska läka ordentligt. Detta gör man oftast genom att blöta området med saltlösning två gånger om dagen och sedan tvätta direkt efteråt med en tvål som tar bort bakterier. En del butiker säljer faktiskt en saltlösning i spray form som man lätt kan applicera. Det kommer att upp till att från sex till nio månader för piercingen att läka och under denna tid bör man aldrig röra den om man inte nyss har tvättat händerna. Var man än väljer att pierca sig är det alltid rekommenderat att man gör detta medan man är frisk, har man till exempel en förkylning eller infektion bör man alltid vänta innan man gör en piercing.