Sommarens trender

I höjden av den svenska semestern tar vi pulsen på sommarens trender inom modevärlden. Vad ser vi på gatorna? Vilka plagg har varit överlägset populära de här månaderna?

Grönt

Trots att gräset varit torrt och brunt har vi sett mycket grönt. Nyansen har tagit sommaren med storm och vi ser byxor, kjolar, skjortor och klänningar i olika grönfärger. Färger går utmärkt ihop med blommor och volanger. Både mörka skogsgröna nyanser och de ljusa pastellerna är välkomna i garderoben.

Sköna tyger

Det har funnits sköna och lediga plagg på gatorna och i butikerna. Tyger som mohair, sammet och satin har hängt på galgar i varenda butik. Ett skönt plagg passar utmärkt under sådana här varma somrar när kvällarna är nästan lika varma som dagarna. Den här sommaren handlar det inte om att bära tajta och snygga klänningar med höga klackar, istället är det dags för lediga shorts och tennisskor.

Mönster

Prickigt och rutigt har varit dominant, dock ser vi en del blommigt och randigt också. Mönster livar upp vilken outfit som helst och särskiljer den från andra plagg i samma färg. Större grafiska mönster verkar vara på nedgång, istället är det de enkla mönstren från förr som gör en comeback.