Sommartrender 2014

Shorts

Att vara trendig i sommar är inte alls svårt. Modet i sommar går i flera olika teman så oavsett vad för stil du föredrar kommer du nog hitta något för dig.

Det viktigaste plagget är ett (eller fler) par snygga shorts! I sommar är shorts helt rätt, gärna i pastellfärger och gärna i annorlunda material, till exempel virkat tyg. Storblommigt, ljusa färger och kvinnligt är teman som går igen i årets sommarkollektioner. Det finns mycket inspiration från 50-talet, särskilt när det kommer till accessoarerna. I designernas kollektioner ser vi även många plagg, i synnerhet klänningar, i svart-vita geometriska mönster som nästintill hypnotiserar.

Strand och bad

Bikinimodet följer också dessa ovan nämnda trend-teman. Det ska vara färgglatt, kvinnligt och mönstrat. Mycket inspiration verkar komma från tropisk djungel och savann. Inte så konstigt när hela världen har ögonen riktade mot Brasilien nu under sommarens VM. Det finns många storblommiga bikinis men även geometriska mönster är populära, i synnerhet randigt. Volanger och fransar är också trendigt. Axelbandslösa bikinis är favoriten även i år, men halterneck-bikinin är fortfarande het.

Accessoarer

Ett par snygga solglasögon sätter pricken över i-et. Plastbågar i retro-stil dominerar fortfarande. Kattögon-modellen som andas 50-tal är extra het i sommar! Pilotglasögonen är fortfarande populära. Därtill behöver man ett par snygga sandaler. Årets mode fokuserar sig på sandaler utan klack och ordentliga band över foten. Bekvämt och snyggt – kan knappast bli bättre! Strandplagg i halvtransparenta tyger som matchar bikini och baddräkt är rekommenderade för långa sommardagar utomhus. En snygg solhatt på detta så blir du garanterat trendigast på stranden!